top of page

Lopen & praten,
een nuttige 
combinatie

Ben je niet zo'n prater? Maar loop je wel tegen levensvragen aan die je graag eens met iemand wilt verdiepen? Dan is wandelcoaching wellicht iets voor jou. 

Weer of geen weer... we gaan erop uit en bespreken tijdens de wandeling waar jij behoefte aan hebt. Bovendien is beweging een van de factoren die belangrijk zijn voor jouw vitaliteit. 

Contact wandelcoaching

Waarom wandelen?

Wandelen in de natuur brengt rust. Het geeft je ruimte om te ervaren en helpt je antwoorden te vinden op vragen die bij je leven. 
Wandelcoaching is een coachvorm die het stressniveau laat dalen en de natuur met jou verbindt. De wandeling duurt gemiddeld 60 tot 90 minuten en we besteden aandacht aan vier onderdelen. Het eerste deel kijken we naar je gemoedstoestand, het tweede deel richten we onze aandacht op de ademhaling, het derde deel gaat om het openen van je zintuigen en in het laatste deel verbinden we alles met elkaar. We ontdekken de ontwikkeling van de 'doe-modus' naar de 'zijn-modus'.

Voor wie is wandelcoaching?

Wandelcoaching is goed voor iedereen die bezig is met vragen over het leven en probeert daar een antwoord op te vinden. Bijvoorbeeld:

  • Ik wil meer genieten van wat er nu is > Prioriteiten leren stellen

  • Ik heb alles maar toch ben ik ontevreden > Inzien wat belangrijk voor je is

  • Ik weet eigenlijk niet goed wat ik nu wil met mijn leven > Zelfinzicht vergroten

  • Ik moet zoveel, ik heb nooit tijd voor mijzelf > Meer ruimte creëren voor jezelf

  • Ik vind mijn leven niet zinvol > Creëren van nieuwe doelen in het leven die belangrijk voor je zijn

Wandelen en wetenschap

Wandelen is goed voor ons. Het laat ons 'aarden'. In de wetenschap bestaat een theorie over de aanraking van bodembacterieën, waarmee wij geevolutioneerd zijn. Die bacteriën zorgen er voor dat er serotonine in onze hersenen vrijkomt. Een andere theorie stelt dat de natuur een stressverlagend effect heeft door phytonciden in de lucht. Als wij die stofjes inademen tijdens een wandeling, schudden ze ons immuunsysteem wakker en neemt de concentratie stresshormonen af.

Hoe dan ook, wandelen is gezond en draagt bij aan vitaliteit!

bottom of page